MISTERVERKIEZING HET WAS EEN FEEST

ingevoerd op 29-9-2008

 
Vrijdagavond was het zover, DE MISTERVERKIEZING 

12 HEERLIJKE mannen allen uit de buurt van Schagen hadden zich al weken, zo niet maanden, voorbereid op deze avond. Een avond die misschien wel het hoogte punt van hun leven kon worden of hun leven in iedergeval aardig kon veranderen!!

De eerste SchagenVandaag-Misterverkiezing mag een doorslaand succes genoemd worden. Bar-dancing ’t Geveltje was vrijdagavond afgeladen vol om de twaalf kandidaten ’aan het werk te zien’. De meest hilarische acts - het was tenslotte een verkiezing met een stevige knipoog en voor een goed doel - kwamen voorbij. Dick IJzer werd door de vijfvrouwige jury verkozen tot Mister 2008.

Het vrouwelijke deel van Schagen (en omgeving) domineerde stevig ten tijde van het aanvangstijdstip (half tien) in ’t Geveltje. ,,En een gouden kroegwet is dat als je genoeg vrouwen in de zaak hebt, de mannen vanzelf komen’’, aldus Patrick Brakenhoff. Die behalve als kastelein later ook nog een rol meepakte bij de dolkomische act van The Village People.

De twaalf kandiaten (Ard Broers, Bas Assenbroek, Joop en Ronald Schouten, Jeffrey Oudejans, Raymond Brakenhoff, Martijn Gootjes, Ralph Wijnker, Bas de Koning, Jeremy Donavan, Dick IJzer en Mark van der Lippe) hadden wel een (alcoholisch) duwtje nodig om de fraai opgebouwde en door NoordWest Interieurs beklede catwalk te bestijgen. Maar eenmaal in de schijnwerpers gingen alle remmen los. Daarbij verbaal gesteund door presentator Peter Meijer, die met de nodige kwinkslagen de laatste zenuwen wist weg te nemen.
De mannen hadden collectief een bezoek gebracht aan feestkledingwinkel Maskerade en kwamen in de eerste ronde - ieder met een eigen tune - in de meest bizarre uitdossingen het podium op. Waarbij geen kans onbenut werd gelaten om de jury te imponeren... Dat lukte de meeste deelnemers moeiteloos. Bijvoorbeeld Ard Broers en Bas de Koning brachten in hun twee parades gelikte acts vol vuurwerk, maar moesten het in de ogen van de juryleden onder voorzitterschap van Renate Brouwer afleggen tegen het supertrio Dick IJzer (1), Mark van der Lippe (2) en Joop Schouten (3).

Natuurlijk ging het deze avond niet speciaal om het erepodium. Het publiek kon via een ’raad de winnaar spel’ aangeven wie aan het einde van de avond tot Mister zou worden verkozen. De avond leverde de Stichting Kinderboerderij Schagen € 735 euro op, inclusief de door alle medewerkers van ’t Geveltje spontaan beschikbaar gestelde fooienpot van deze vrijdagavond. ’t Geveltje heeft dit bedrag vervolgens aangevuld tot € 1.500 voor de Stichting KiBo.
Een avond die extra kleur kreeg met de Schager acts van Rick & Timon (Martin en Eric Snaas), Carolina Asjes (Amy Winehouse act) en niet in de laatste plaats The Village People, maar dan uit Schagen. Met Marcel Wessel als leadzanger brachten Joop Schilder, Patrick Brakenhoff, dirigent Henk Bakker, Aram en Wiliam Jansen enkele nummers van deze ’goedfoute’ groep. Waarbij met name leatherman William Jansen de show stal..

Kortom, voor herhaling vatbaar, kon organisatrice Ramona Nijssen met tevredenheid vaststellen. ,,De eerste nieuwe kandidaten voor volgend jaar hebben zich al aangemeld. Dat gaat helemaal goedkomen.’’ 

Bas de Koning Bas de Koning
MISTER 2008 - Dick IJzer MISTER 2008 - Dick IJzer