Schager Talentenjacht nadert ontknoping

2e halve finale a.s. Zondag 16 Mei

De Schager Talentenjacht is inmiddels een veelbezocht evenement,
waarbij kandidaten uit het hele land hun muzikale talenten ten gehore brengen.
Zowel bands als solisten / duo’s kunnen deelnemen aan de Schager Talentenjacht,
waarbij de muzikale voorkeur geen rol speelt.
Het gaat om je muzikale talent, waarbij ook eigen werk zeer gewaardeerd wordt.
 
Band krijgen tijdens de Schager Talentenjacht de gelegenheid om
4 nummers ten gehore te brengen en solisten / duo’s mogen 3 nummers verzorgen.
De organisatie van deze grote talentenjacht heeft ook dit jaar weer fantastische prijzen in het verschiet. Zoals ieder jaar mag de beste band het felbegeerde RABOPopweekend Podium betreden om het RABO Popweekend te openen. Het beste duo / solist mag dit jaar weer de studio in om hun eigen demo-cd op te nemen. Tevens wordt het podium van Bar-Dancing ’t Geveltje ter beschikking gesteld om het voorprogramma te verzorgen bij het optreden van een van een bekend artiest.
De organisatie heeft besloten om ook andere talenten een podium te geven tijdens deze grote talentenjacht. Onder de naam “Skage’s got Talent”  wordt de mogelijkheid geboden om je talent aan het publiek te tonen. Of je nou een hele goede buikdanseres of  goochelaar bent, of een tam konijn hebt die kunstje kan…..zolang het uitvoerbaar is op het podium van Bar-Dancing ’t Geveltje is ieder talent welkom.
Voor deze aparte talentenjacht gelden wel speciale regels. Zo heeft de jury onder andere de mogelijkheid om je weg te “bellen”. De uiteindelijke winnaar mag tijdens de grande finale van de grootste talentenjacht van Noord-Holland, zijn of haar kunsten voor het grote publiek ten tonele brengen.
De organisatie / presentatie van de Schager Talentenjacht is in handen van Rob Wijngaard (RADIONL).
Het geluid wordt verzorgd door Channel Sound Service uit Schagen.
De jury bestaat uit een drie vakmensen uit de muziekwereld, die bereid zijn om na afloop van de voorronde nog extra uitleg te geven over de beoordeling.
De beoordeling vindt plaats middels een puntensysteem, waardoor het mogelijk is dat je misschien tijdens de voorronde niet de eerste plaats hebt behaald,
maar dat je wel een uitnodiging krijgt voor de halve finale.