De Schager Voetbalquiz begint weer!

woensdag 6 Juni in `t Geveltje

SCHAGEN - De Schager Voetbalquiz blijft zich vernieuwen. Werd vorig jaar als noviteit fotomateriaal aan het jaarlijkse evenement voor voetbalkenners toegevoegd, dit jaar krijgen de deelnemers voor het eerst in de historie van de quiz bewegende beelden voorgeschoteld. De Schager Voetbalquiz wordt van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 juni 2012 gehouden in bar-dancing ’t Geveltje aan de Markt in Schagen.
Met Fort Rotterdam (Roderick Smal en Henry Sunder) als titelverdedigers, wordt op woensdag 6 juni afgetrapt met de eerste voorrondeavond in de achterzaal van ‘t Geveltje. Op donderdag 7 juni volgt de tweede en laatste voorrondeavond. Beide avonden starten om 20.00 uur. Er worden maximaal tien voorrondes gehouden, verdeeld over twee dagen.
De finale staat gepland op vrijdag 8 juni, tevens de openingsdag van het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De eindstrijd van de Schager Voetbalquiz 2011 begint om 20.00 uur. Eerst de twee halve finales, gevolgd door de apotheose met de beste vijf koppels van het toernooi.
De winnaars gaan naar huis met een reischeque, zodat de gewenste voetbalreis zelf kan worden samengesteld. Andere prijzen zijn o.a. een VIP-arrangement naar een wedstrijd van AZ, 2 kaarten + zakgeld voor een competitiewedstrijd van Ajax en Sportbonnen van Sport 2000.
Doe mee en laat je voetbalkennis gelden! Je hoeft geen expert te zijn. Het is al leuk genoeg om mee te doen. Bijna iedereen weet wel een historisch voetbalfeit of opvallend voetbalweetje, waarmee hij of zij respect en applaus kan afdwingen bij het publiek en de tegenstanders.
De vragen moeten worden beantwoord via een drukknopsysteem. Dit geldt zowel voor de mondelinge vragen als voor de beeldvragen, die via een projectiescherm tot de deelnemers komen. Er wordt gespeeld met tweetallen, waarbij er per voorronde vijf teams tegen elkaar uitkomen. Het best scorende team per voorronde plaatst zich voor de halve finale, zodat er – bij maximaal vijftig deelnemende teams - tien halve finalisten ontstaan.
Er kunnen maximaal vijftig teams deelnemen. Duo’s kunnen zich aanmelden per mail: voetbalquizschagen@live.nl of in ‘t Geveltje zelf aan de Markt.  Inschrijving kost 12,50 euro per team. Graag ook even vermelden welke dag(en) men absoluut niet kan dan wel een voorkeur voor heeft. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
De organisatie van de Schager voetbalquiz bestaat uit Fred Volkers, Patrick Brakenhoff, Nico Brakenhoff, Aart Nijssen, Roland Dwarswaard, Joop Schilder, Wilbert Korevaar en Ben Verkaar.