Vrijdag 22 december Hennon in ’t Geveltje

HENNON werd in 2004 opgericht door vier muzikanten met elk een eigen muzikale achtergrond en een schat aan ervaring. In Noord Holland de thuisbasis van de band zijn zij dan ook gaan bouwen aan een eigen repertoire.
Parallel aan HENNON werd in het cover circuit opgetreden om geld bij elkaar te sprokkelen, om de kosten te kunnen dragen voor de studio opnames. Met voldoende songs op zak was de band klaar om de reeds geplande studio in te gaan voor de opnames, maar vlak voor de bewuste datum werd er roet in het eten gegooid. De gereserveerde tijd in de studio ging helaas niet door! Geen opnames, geen album? Was de vraag, maar nee hoor, er werd vervolgens druk gebeld met alle contacten en HENNON kon terecht bij niemand minder dan Gerhard Wölfle, bekend van onder andere The Rolling Stones, Guano Apes, Paradise Lost, e.v.a. Dus op naar München, op weg naar één van de modernste studio’s van Europa.
HENNON zat vervolgens 18 dagen onafgebroken in de studio om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met passie en volle overgave te werken om de songs zo puur mogelijk vast te leggen. Door deze optimale samenwerking met Gerhard Wölfle kwam het beste in HENNON naar boven. Een strakke planning, de hoge druk en een geweldige ‘drive’ van zowel de band als van Wölfle zorgden ervoor dat een optimaal resultaat werd bereikt. Het 11 nummers tellende debuutalbum ”FEEL IT” was geboren!
Door alle positieve ontwikkelingen werd het de hoogste tijd om meer promotionele activiteiten te ontplooien en in een korte periode werden live optredens verzorgd bij radio 3FM, 747 Live, Tros Muziekcafé, TMF ReAction, Hard Rock Café Amsterdam en Meander. 14 oktober was HENNON in Den Helder de support act van De Dijk. Bij al deze optredens reageerde het publiek meer dan enthousiast op de band en hun songs!!
Zaterdag 21 oktober was de band te horen met een interview en drie tracks van het album op Radio West Friesland, ook is er een interview verschenen in het Noordhollands Dagblad en 25 november 2006 treedt HENNON op in Café Superpool in Den Helder tijdens het Popweekend. En daar zal het niet bij blijven...
In de maand juli werkte HENNON mee aan de telefilm “De Avondboot”, een productie van IdtV Film en de NCRV, waarin 3 nummers van HENNON verwerkt zijn, waaronder; ”Goodbye”, ”Live 4 ever” en ”Feel it”. ”De Avondboot” zal in mei 2007 te zien zijn.
HENNON heeft zich in korte periode ontplooid tot een volwaardige bühneact en komt live helemaal tot zijn recht. Hun muziek wordt vol enthousiasme, overtuiging en gedrevenheid neergezet, waardoor er positieve energie en interactie met het publiek ontstaat. Het publiek reageert dan ook zeer enthousiast op de band en hun songs.
In de maand oktober was het dan zover. Het album was gereed om landelijk gelanceerd te worden, wat 20 oktober 2006 dan ook gebeurde. Platenmaatschappij E-Sound Music te Weesp werd benaderd om voor het album de pers, promotie & marketing te verzorgen. De laatste puntjes op de “i” werden gezet tijdens het masteren, door niemand minder dan Zlaya@Loud Studio. Mede door deze aanpak klinkt het totaal wat warmer en in combinatie met de melodieuze muziek van Hennon zijn de songs pakkender, afwisselender en hebben de nummers meer diepgang gekregen. Die zo hier en daar wat ruiger klinken! HENNON luistert lekker weg en is.............. anders dan anderen!
 
vrijdag 22 dec Hennon in ’t Geveltje vrijdag 22 dec Hennon in ’t Geveltje